Sunday, February 27, 2011

aku sangat weird!

Posted by izzati norizan at 9:40 AM 0 comments
AAAAAA!!!camne ni?terpollow belog sendiri and xtau nak remove(nampak sangat buta IT)sengal+sumax..hahahaaha

Saturday, February 26, 2011

kerana AYAT-AYAT CINTA dari kamu

Posted by izzati norizan at 11:05 AM 2 comments
asyik cakap pasal cinta je.tak boring ke izzati norizan oiii?(monolog dalaman).ayat terskema dari aku.
ye la,kalo xde cinta maka tak ada la aku dan ko.bak kata zarina
`terciptanya kita`
`terciptalah rasa`
`tercipta CINTA`
`tercipta rindu`
`tercipta episod penuh berwarna`

kenapa aku CAPS LOCK kan CINTA?sebab aku rasa tanpa cinta aku tak kan ada kat sini.dunia nih sebab setiap sesuatu yang aku lakukan,semestinya kerana cinta.

saje je aku letak gambar nih sbb aku rasa gambar nih comel!hoho

untuk entry ni,aku nak cerita pasal ayat-ayat cinta(fahri,aisya,maria)

kalo korang ni jenis suka baca semua entry kat belog aku,mesti korang perasan aku asyik letak gambar fahri dan aisya.sebenarnya ada kisah di sebalik ayat-ayat cinta itu.

starring by:
AKU(izzati)-kasi gempak sikit-aisya
izzat(bukan nama sebenar,just nak bagi nampak mecim gituhh)-fahri
(introduction)

ini semua salah aku,aku yang start dulu cakap ayat-ayat cinta.

suatu ketika dahulu~`saya nak pergi mesir kalo dapat result gempak`,aku yang cakap(muka innocent=..=)
`kenapa awak nak pergi mesir?`izzat said.
`saya nak pergi cari fahri saya`aku jawab.
`biar saya la jadi fahri awak`izzat cakap.

GULPP!terharu!tapi masa nih aku macam xde perasaan sangat.so, aku abaikan.entah pape la mamat nih cakap camni kat aku. ko tak kenal lagi aku nih sape. AKU NI DRAMAQUEEN LA!awesome!




aku tipu je la.aku ni jujur,setia n penyayang la(standard playgirl).


(isi-isi penting)

start dari hari tuh,izzat panggil aku aisya(kalo aku fikir balik mcm paranormal jah)HAHA.ayat sakit dari aku~
aku pom pe lagi,menyahut panggilan itu dan aku panggil dia fahri(aku lagi paranormal)
actually,pertama kali aku terpandang kat izzat tuh,aku terus terpaku!tapi aku biarkan je la.aku memang rasa dia memang tak layak untuk aku.cukup sifat orang kata,sape tak suka.^__^

tapi lama-lama dia still panggil aku aisya,aku pun macam ter`jatuh` kepadanya.sapa xsuka dipanggil camtu(dengan suara manja-manja and sangat lembut)eeuuuuw!geli geleman la pulak..hehe

and then aku terjatuh dan terus terjatuh sedangkan hakikatnya aku tau,aku bukan aisya!tapi takpe la.aku saja nak gumbirakan hati aku.nak rasa jugak cinta tu camne(jakun)@_@

layan punye layan si fahri tuh sampai aku tak perasan aku benar-benar terjatuh kepadanya.yaah!jujur,aku benar falling for him!tapi di saat aku benar-benar terjatuh kepadanya baru ku tahu~dalam cerita ni,fahri tak minat kat aisya,fahri minat orang lain~ok!FINE!now ko dah buktikan ko memang PLAYBOY!ko amik hati ngan jiwa aku sekali pastu ko campak cam orang abnormal je.WTH?aku sekarang lain dari aku yang dulu(cakap cam longkang).harap maklum!

weyh laki!ko tau tak aku nangis tiap-tiap malam sebab ko?aku rasa cam stupid je tapi aku tak boleh buat ape-ape sebab aku memang CINTA KAU SORANG!how dare u!aku rasa cam nak sepak-sepak je muka ko tapi mane boleh sebab aku sayang ko.ko sedar tak ko tu cinta pertama aku?asal ko buat aku cam ni?kalo ko xbagi harapan kat aku.aku tak kan terhegeh-hegeh suka ko tau.


cinta pertama+first man can make me cry!selama aku simpan my tears sebab aku nak menangis masa aku nikah nanti(nangis sebab aku dapat cinta yang halal).ko jaat!ko buat aku curang ngan hubby aku!

ni satu masalah aku.suka salahkan orang.sebenarnya perkara ni berlaku sebab aku jugak.yang aku pegi layan mamat tu apsal.dah tau dia tu cam goreng pisang panass,aku ni just STOK GELI-GELI(time susah cari aku).aku ni tak de ape yang dia boleh banggakan.rupa xde,bijak pun tak.perasan je lebih.

(penutup ye adik-adik)
ok la kawan-kawan,ni just ayat-ayat DRAMAQUEEN+PLAYGIRL je k.maksud cinta itu hanya permainan saja.cinta macam pakai stokin je.and then aku sangat rasa hepi boleh buat entry nih.taktau la kenapa.mungkin sebab cinta telah bertukar kepada KEINGINAN MEMILIKI sahaja.~entry ni mengarut saja~trimas coz baca entry ni..<3

serita ni sekadar cerita semata-mata.. xde kaitan dengan yang idup mahupun yang telah mati..PEACE!rekaan semata!ok.papai
i need you like a heart needs a beat!
 
 

Wednesday, February 23, 2011

shame!

Posted by izzati norizan at 6:55 AM 0 comments
sangat memalukan bila kita sorang2(pompuan) kena berdiri di antara lelaki-lelaki lantaran tidak dapat menjawab soklan biologi yang diajukan oleh cikgu AZWIN kepada kami(ayat berbaur skema)..hahahha,itu lah yang telah berlaku keatas aku dan beberapa orang kawan-kawan yang dipilih secara rambang.bayangkan aku sorang2 je pompuan.kene tayang muka kat depan kuliah..pastu cikgu suh nyanyi lagu for phloem..cuak+malu.nasik baik dia panggil ketua aq sekali(saodah).kalo tak,memang aku keseorang menyanyikan lagu bio itu diapit oleh lelaki-lelaki yang senasib dengan aku..sadisssss.macam publisiti murahan berlaku kat situ.memalukan!terpemes kejap hari ni..hoho

Tuesday, February 22, 2011

penangan DSLR!

Posted by izzati norizan at 1:12 AM 2 comments
waduh3!kau datang di setiap mimpi ku,xpernah miss.sedangkan engkau mengetahui bahawa aq xbisa memiliki mu..aq kepingin bagat bersamamu untuk merakam saat manis dalam hidup ku..hidup sekali je atas dunia ni..xsyok rasa nya kalo xrakam puas2!sudah-sudah la mengganggu ku..percayalah,kau akan ku miliki.akan aku miliki sebelum aku terbang ke timur tengah.kau mesti bersama dengan ku di saat aku di NILE RIVER.bukti cinta ku kepada fahri..hoho.aq harap semoga kau berbahagia selama kau hidup dengan ku..(kangen bangat sama camera ku yang dicuri oleh manusia mane entah)PASRAH!kehilangan 3gadjet dalam satu masa.LC-fon-camera..(T_____T)LA TAHZAN

kau datang pada ku seperti biasa,ku sambut bahagia dengan tangan terbuka(mimpi)


kau akan jadi milikku pada 2011!aku akan berkerja keras untuk mendapatkan kau!

ilyilyilyilyily!

Saturday, February 19, 2011

dia dibius cinta(dia or aku)?o_O

Posted by izzati norizan at 9:04 AM 2 comments

for YOU~i have lived all these days with my lips sealed but in my heart,the flame of love have always been burning for YOU,only for YOU.
Apa yang korang tau pasal cinta ye?aku sampai hari ni  tak tau ape makna cinta. Ade orang cakap kalo kita cinta kat sorang tuh kita akan sanggup melakukan apa saja. Betul ke? Macam xbest je? Single is better than couple la. Betul aku cakap ni. Aku memang xde pengalaman dalam cintan-cintun neh. Ape yang aku pernah dengar dari orang yang kapel maple nih selalu nye xelok sangat. Contoh, menangis siang malam bila si jantung hati menolak cintanya. And then, ambil keputusan bunuh diri sebab rasa macam diri xberharga la konon nye. Padahal dia xfikir ke sal mak bapak diorang? Kalo dia bunuh diri,sapa yang menanggung malu? Mak bapak diorang jugak. Yang tu ok lagi. Balasan akhirat lagi dasyat kot. Contohnye,kalo korang bunuh diri dengan cara terjun bangunan,di akhirat sana tidakkah korang takut kena berulang-ulang kali terjun bangunan?ish3, NAUZUBILLAH. So,tak payah la korang nak cari cinta tu. Nanti dia akan datang sendiri kat kita. Don’t worry la. Maybe korang sekarang akan rasa cam xlaku la n macam2 la lagi. Sebenarnye korang kena bersyukur sebab korang xperlu rasa suffer of love. Sakit doe. Korang yang tak pernah bercinta sebelum kahwin dikira a great person sebab korang mampu melawan perasaan korang. Jujur aku cakap, cinta lepas kahwin adalah paling nikmat. Ye la, kalo korang nak buat ape-ape ke,sentuh2 ke, xde nye berdosa. Dapat pahala ade la..huhu(out of story). Bagi yang tengah berada di awangan and terapung-apung dek dibuai cinta sebelum nikah tu, sedarlah.. korang bukan mencintai si dia tuh. Korang sebenarnya hanya ingin memiliki si dia sahaja. korang nak marah? Suka ati aku la nak cakap ape. Ni entry aku.huahuahua..xde la, aku cakap yang biase berlaku. Ni pandangan aku je. Aku sebenarnya menyampah betul kalu nampak pompuan yang pakai tudung(islam) tapi berpegangan tangan dengan mamat mane entah. Kalo yang dah jadi laki bini, aku no hal je. Lantak diorang la sebab diorang dah halal. Aku bukan jeles tapi nampak sangat korang nak menunjukkan yang korang tu jahil pasal agama. Walaupom aku xhebat sangat dalam bab2 agama, aku masih tahu hukum bersentuhan dengan bukan mahram tuh HARAM! So,korang fikir2 la sendiri ye sebab korang yang kena tanggung dosa.
Sebenarnya, ni kata hati aku sebelum aku diuji dengan cinta. Lepas aku rasa apa itu cinta baru aku tahu kenapa korang buat semua ni. Tapi aku tetap pertahankan prinsip ku. Cinta dan mahkota ku hanya untuk insan yang benar-benar ikhlas memiliki cinta ku dan ingin membawa ku bersamanya ke alam syurga. Memang benar, aku pernah tergugat kerana cinta tapi aku paksakan diri ku untuk berdiam(akuperasanbagus).haha.. Jika takdir telah tertulis bahawa dia milikku, dia akan jadi millikku. 

Friday, February 18, 2011

lebih baik dicintai dari mencintai!

Posted by izzati norizan at 4:36 AM 0 comments
1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Thursday, February 17, 2011

my future WEDDING

Posted by izzati norizan at 6:55 AM 4 comments
cincin NIKAH..

just for our family

ruangan bilik KAMI


hantaran

majlis dari pihak saya

majlis dari pihak dia

for akad nikah

kad jemputan KAMI

taa daaa!baju kawen


rumah KAMI

KAMI!!haha
awesome!trimas!hahaha

Monday, February 14, 2011

BBQ+RANKING NO 1

Posted by izzati norizan at 4:18 PM 0 comments
yeah!kenangan terhebat di KMNS...jamuan for celebrate kitorang coz dapat ranking no 1(BIOLOGY) in ups...

tema BLACK AND WHITE...
so,aq terpaksa meminjam baju kak pah(my roomate) coz aq TERTINGGAL BLOUSE kat umah!!!!


                                          sempat snap before pegi jamuan tuh..
                                          jangan marah ek..nak letak pic kat jamuan tp henset ku xberkamera..(=,=)

Wednesday, February 2, 2011

cinta vs love vs mahabbah

Posted by izzati norizan at 10:23 PM 0 comments
betul ke cinta ini membunuh?kalau saya,saya akan jawab.YE!.kenapa saya jawab ya?
1. sebab saya akan rasa depress sangat2 tanpa cinta
2. sebab setiap kali saya rasa dikecewakan oleh orang yang saya cintai,saya akan rasa down sangat2.
3. sebab sekali saya cinta,saya akan tetap cinta.
4. sebab saya seorang yang sangat setia.
5. sebab saya akan berusaha walau apapun cara untuk menjaga cinta hati saya
6. sebab orang yang saya cintai tak menghargai cinta saya.
7. sebab saya rela berkorban apa saja untuk membahagiakan orang yang saya cintai except yang menyalahi agama.


LOVE MAKE ME SMILE
LOVE MAKE ME HAPPY
LOVE MAKE ME BLISS
LOVE MAKE ME SUCK
LOVE MAKE ME STUPID
LOVE MAKE ME DOWN
LOVE MAKE ME CRY
LOVE MAKE ME LAUGH
LOVE MAKE ME HONOUR
LOVE MAKE ME THINK
LOVE MAKE ME THANK
LOVE MAKE ME FEVER

Sunday, February 27, 2011

aku sangat weird!

Posted by izzati norizan at 9:40 AM 0 comments
AAAAAA!!!camne ni?terpollow belog sendiri and xtau nak remove(nampak sangat buta IT)sengal+sumax..hahahaaha

Saturday, February 26, 2011

kerana AYAT-AYAT CINTA dari kamu

Posted by izzati norizan at 11:05 AM 2 comments
asyik cakap pasal cinta je.tak boring ke izzati norizan oiii?(monolog dalaman).ayat terskema dari aku.
ye la,kalo xde cinta maka tak ada la aku dan ko.bak kata zarina
`terciptanya kita`
`terciptalah rasa`
`tercipta CINTA`
`tercipta rindu`
`tercipta episod penuh berwarna`

kenapa aku CAPS LOCK kan CINTA?sebab aku rasa tanpa cinta aku tak kan ada kat sini.dunia nih sebab setiap sesuatu yang aku lakukan,semestinya kerana cinta.

saje je aku letak gambar nih sbb aku rasa gambar nih comel!hoho

untuk entry ni,aku nak cerita pasal ayat-ayat cinta(fahri,aisya,maria)

kalo korang ni jenis suka baca semua entry kat belog aku,mesti korang perasan aku asyik letak gambar fahri dan aisya.sebenarnya ada kisah di sebalik ayat-ayat cinta itu.

starring by:
AKU(izzati)-kasi gempak sikit-aisya
izzat(bukan nama sebenar,just nak bagi nampak mecim gituhh)-fahri
(introduction)

ini semua salah aku,aku yang start dulu cakap ayat-ayat cinta.

suatu ketika dahulu~`saya nak pergi mesir kalo dapat result gempak`,aku yang cakap(muka innocent=..=)
`kenapa awak nak pergi mesir?`izzat said.
`saya nak pergi cari fahri saya`aku jawab.
`biar saya la jadi fahri awak`izzat cakap.

GULPP!terharu!tapi masa nih aku macam xde perasaan sangat.so, aku abaikan.entah pape la mamat nih cakap camni kat aku. ko tak kenal lagi aku nih sape. AKU NI DRAMAQUEEN LA!awesome!




aku tipu je la.aku ni jujur,setia n penyayang la(standard playgirl).


(isi-isi penting)

start dari hari tuh,izzat panggil aku aisya(kalo aku fikir balik mcm paranormal jah)HAHA.ayat sakit dari aku~
aku pom pe lagi,menyahut panggilan itu dan aku panggil dia fahri(aku lagi paranormal)
actually,pertama kali aku terpandang kat izzat tuh,aku terus terpaku!tapi aku biarkan je la.aku memang rasa dia memang tak layak untuk aku.cukup sifat orang kata,sape tak suka.^__^

tapi lama-lama dia still panggil aku aisya,aku pun macam ter`jatuh` kepadanya.sapa xsuka dipanggil camtu(dengan suara manja-manja and sangat lembut)eeuuuuw!geli geleman la pulak..hehe

and then aku terjatuh dan terus terjatuh sedangkan hakikatnya aku tau,aku bukan aisya!tapi takpe la.aku saja nak gumbirakan hati aku.nak rasa jugak cinta tu camne(jakun)@_@

layan punye layan si fahri tuh sampai aku tak perasan aku benar-benar terjatuh kepadanya.yaah!jujur,aku benar falling for him!tapi di saat aku benar-benar terjatuh kepadanya baru ku tahu~dalam cerita ni,fahri tak minat kat aisya,fahri minat orang lain~ok!FINE!now ko dah buktikan ko memang PLAYBOY!ko amik hati ngan jiwa aku sekali pastu ko campak cam orang abnormal je.WTH?aku sekarang lain dari aku yang dulu(cakap cam longkang).harap maklum!

weyh laki!ko tau tak aku nangis tiap-tiap malam sebab ko?aku rasa cam stupid je tapi aku tak boleh buat ape-ape sebab aku memang CINTA KAU SORANG!how dare u!aku rasa cam nak sepak-sepak je muka ko tapi mane boleh sebab aku sayang ko.ko sedar tak ko tu cinta pertama aku?asal ko buat aku cam ni?kalo ko xbagi harapan kat aku.aku tak kan terhegeh-hegeh suka ko tau.


cinta pertama+first man can make me cry!selama aku simpan my tears sebab aku nak menangis masa aku nikah nanti(nangis sebab aku dapat cinta yang halal).ko jaat!ko buat aku curang ngan hubby aku!

ni satu masalah aku.suka salahkan orang.sebenarnya perkara ni berlaku sebab aku jugak.yang aku pegi layan mamat tu apsal.dah tau dia tu cam goreng pisang panass,aku ni just STOK GELI-GELI(time susah cari aku).aku ni tak de ape yang dia boleh banggakan.rupa xde,bijak pun tak.perasan je lebih.

(penutup ye adik-adik)
ok la kawan-kawan,ni just ayat-ayat DRAMAQUEEN+PLAYGIRL je k.maksud cinta itu hanya permainan saja.cinta macam pakai stokin je.and then aku sangat rasa hepi boleh buat entry nih.taktau la kenapa.mungkin sebab cinta telah bertukar kepada KEINGINAN MEMILIKI sahaja.~entry ni mengarut saja~trimas coz baca entry ni..<3

serita ni sekadar cerita semata-mata.. xde kaitan dengan yang idup mahupun yang telah mati..PEACE!rekaan semata!ok.papai
i need you like a heart needs a beat!
 
 

Wednesday, February 23, 2011

shame!

Posted by izzati norizan at 6:55 AM 0 comments
sangat memalukan bila kita sorang2(pompuan) kena berdiri di antara lelaki-lelaki lantaran tidak dapat menjawab soklan biologi yang diajukan oleh cikgu AZWIN kepada kami(ayat berbaur skema)..hahahha,itu lah yang telah berlaku keatas aku dan beberapa orang kawan-kawan yang dipilih secara rambang.bayangkan aku sorang2 je pompuan.kene tayang muka kat depan kuliah..pastu cikgu suh nyanyi lagu for phloem..cuak+malu.nasik baik dia panggil ketua aq sekali(saodah).kalo tak,memang aku keseorang menyanyikan lagu bio itu diapit oleh lelaki-lelaki yang senasib dengan aku..sadisssss.macam publisiti murahan berlaku kat situ.memalukan!terpemes kejap hari ni..hoho

Tuesday, February 22, 2011

penangan DSLR!

Posted by izzati norizan at 1:12 AM 2 comments
waduh3!kau datang di setiap mimpi ku,xpernah miss.sedangkan engkau mengetahui bahawa aq xbisa memiliki mu..aq kepingin bagat bersamamu untuk merakam saat manis dalam hidup ku..hidup sekali je atas dunia ni..xsyok rasa nya kalo xrakam puas2!sudah-sudah la mengganggu ku..percayalah,kau akan ku miliki.akan aku miliki sebelum aku terbang ke timur tengah.kau mesti bersama dengan ku di saat aku di NILE RIVER.bukti cinta ku kepada fahri..hoho.aq harap semoga kau berbahagia selama kau hidup dengan ku..(kangen bangat sama camera ku yang dicuri oleh manusia mane entah)PASRAH!kehilangan 3gadjet dalam satu masa.LC-fon-camera..(T_____T)LA TAHZAN

kau datang pada ku seperti biasa,ku sambut bahagia dengan tangan terbuka(mimpi)


kau akan jadi milikku pada 2011!aku akan berkerja keras untuk mendapatkan kau!

ilyilyilyilyily!

Saturday, February 19, 2011

dia dibius cinta(dia or aku)?o_O

Posted by izzati norizan at 9:04 AM 2 comments

for YOU~i have lived all these days with my lips sealed but in my heart,the flame of love have always been burning for YOU,only for YOU.
Apa yang korang tau pasal cinta ye?aku sampai hari ni  tak tau ape makna cinta. Ade orang cakap kalo kita cinta kat sorang tuh kita akan sanggup melakukan apa saja. Betul ke? Macam xbest je? Single is better than couple la. Betul aku cakap ni. Aku memang xde pengalaman dalam cintan-cintun neh. Ape yang aku pernah dengar dari orang yang kapel maple nih selalu nye xelok sangat. Contoh, menangis siang malam bila si jantung hati menolak cintanya. And then, ambil keputusan bunuh diri sebab rasa macam diri xberharga la konon nye. Padahal dia xfikir ke sal mak bapak diorang? Kalo dia bunuh diri,sapa yang menanggung malu? Mak bapak diorang jugak. Yang tu ok lagi. Balasan akhirat lagi dasyat kot. Contohnye,kalo korang bunuh diri dengan cara terjun bangunan,di akhirat sana tidakkah korang takut kena berulang-ulang kali terjun bangunan?ish3, NAUZUBILLAH. So,tak payah la korang nak cari cinta tu. Nanti dia akan datang sendiri kat kita. Don’t worry la. Maybe korang sekarang akan rasa cam xlaku la n macam2 la lagi. Sebenarnye korang kena bersyukur sebab korang xperlu rasa suffer of love. Sakit doe. Korang yang tak pernah bercinta sebelum kahwin dikira a great person sebab korang mampu melawan perasaan korang. Jujur aku cakap, cinta lepas kahwin adalah paling nikmat. Ye la, kalo korang nak buat ape-ape ke,sentuh2 ke, xde nye berdosa. Dapat pahala ade la..huhu(out of story). Bagi yang tengah berada di awangan and terapung-apung dek dibuai cinta sebelum nikah tu, sedarlah.. korang bukan mencintai si dia tuh. Korang sebenarnya hanya ingin memiliki si dia sahaja. korang nak marah? Suka ati aku la nak cakap ape. Ni entry aku.huahuahua..xde la, aku cakap yang biase berlaku. Ni pandangan aku je. Aku sebenarnya menyampah betul kalu nampak pompuan yang pakai tudung(islam) tapi berpegangan tangan dengan mamat mane entah. Kalo yang dah jadi laki bini, aku no hal je. Lantak diorang la sebab diorang dah halal. Aku bukan jeles tapi nampak sangat korang nak menunjukkan yang korang tu jahil pasal agama. Walaupom aku xhebat sangat dalam bab2 agama, aku masih tahu hukum bersentuhan dengan bukan mahram tuh HARAM! So,korang fikir2 la sendiri ye sebab korang yang kena tanggung dosa.
Sebenarnya, ni kata hati aku sebelum aku diuji dengan cinta. Lepas aku rasa apa itu cinta baru aku tahu kenapa korang buat semua ni. Tapi aku tetap pertahankan prinsip ku. Cinta dan mahkota ku hanya untuk insan yang benar-benar ikhlas memiliki cinta ku dan ingin membawa ku bersamanya ke alam syurga. Memang benar, aku pernah tergugat kerana cinta tapi aku paksakan diri ku untuk berdiam(akuperasanbagus).haha.. Jika takdir telah tertulis bahawa dia milikku, dia akan jadi millikku. 

Friday, February 18, 2011

lebih baik dicintai dari mencintai!

Posted by izzati norizan at 4:36 AM 0 comments
1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Thursday, February 17, 2011

my future WEDDING

Posted by izzati norizan at 6:55 AM 4 comments
cincin NIKAH..

just for our family

ruangan bilik KAMI


hantaran

majlis dari pihak saya

majlis dari pihak dia

for akad nikah

kad jemputan KAMI

taa daaa!baju kawen


rumah KAMI

KAMI!!haha
awesome!trimas!hahaha

Monday, February 14, 2011

BBQ+RANKING NO 1

Posted by izzati norizan at 4:18 PM 0 comments
yeah!kenangan terhebat di KMNS...jamuan for celebrate kitorang coz dapat ranking no 1(BIOLOGY) in ups...

tema BLACK AND WHITE...
so,aq terpaksa meminjam baju kak pah(my roomate) coz aq TERTINGGAL BLOUSE kat umah!!!!


                                          sempat snap before pegi jamuan tuh..
                                          jangan marah ek..nak letak pic kat jamuan tp henset ku xberkamera..(=,=)

Wednesday, February 2, 2011

cinta vs love vs mahabbah

Posted by izzati norizan at 10:23 PM 0 comments
betul ke cinta ini membunuh?kalau saya,saya akan jawab.YE!.kenapa saya jawab ya?
1. sebab saya akan rasa depress sangat2 tanpa cinta
2. sebab setiap kali saya rasa dikecewakan oleh orang yang saya cintai,saya akan rasa down sangat2.
3. sebab sekali saya cinta,saya akan tetap cinta.
4. sebab saya seorang yang sangat setia.
5. sebab saya akan berusaha walau apapun cara untuk menjaga cinta hati saya
6. sebab orang yang saya cintai tak menghargai cinta saya.
7. sebab saya rela berkorban apa saja untuk membahagiakan orang yang saya cintai except yang menyalahi agama.


LOVE MAKE ME SMILE
LOVE MAKE ME HAPPY
LOVE MAKE ME BLISS
LOVE MAKE ME SUCK
LOVE MAKE ME STUPID
LOVE MAKE ME DOWN
LOVE MAKE ME CRY
LOVE MAKE ME LAUGH
LOVE MAKE ME HONOUR
LOVE MAKE ME THINK
LOVE MAKE ME THANK
LOVE MAKE ME FEVER
 

MELL bunga larangan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device