Monday, November 29, 2010

jangan layan jangan tolak

Posted by izzati norizan at 6:43 AM 0 comments
meh adik2 ku sekalian..akak nak cerita pasal cinta(bajet suda macet la)...asyik2 sal cinta...di mana2 aja sih...kat fb,skola n everywhere talks abaut love,borink!...actually,a whole of the world taking about love(betul ka english ku?)bantai je la...
maybe cerita kisah hidup sy ni amat cliche skali...
.cinta antara sahabat sejati..
cinta yang xdapat kami halang.
.cinta itu yang membuatkan sy menangis tiap2malam..
kdg2 sampai xtido satu hari..
kdg2 sy ada terfikir..soo stupid when i`d cried bcoz of a man..
first love la kate kan..
n last kot...hihi

selepas sy mengetahui dia suka kan kawan sy(kwn2 yg usha)..sy memang amat sedih..sedih yang xterkata..
tapi sy xpercaya slagi sy xdengar dari mulut tuan nye sendiri...so,sy buat bodo je la....emmm,mls la plak nak smbung crite nih..esok la plak ea...ngatop seahhhh..

Friday, November 26, 2010

Hikmah kembara

Posted by izzati norizan at 8:27 AM 0 comments

hikmah kembara

Posted by izzati norizan at 8:24 AM 0 comments
Di sini kau berdiri
berpijak di bumi
menjunjung langit yang luas
Pernahkah kau berfikir
alam penuh rahsia
anugerah yang maha esa

(CHORUS)
Berjalan,bermusafirlah
melihat kebesaran tuhan
yang diciptakan untuk
mereka yang berfikir
dan bersyukur di atas nikmat
dan kurnianya
nilai harganya,iman dan taqwa
bagi hamba yang setia

Tiada beza warna,kulit atau rupa
yang ada hanya insan yang lemah
dengan satu tujuan mencari keredhaan
dan berbudi di bumi tuhan

Fikirkanlah..dimana arah kita
Renungilah..hikmah kembara
menuju kasih
buktikan cinta kita..
kepadanya..
ini kembara kita

Berjalan dan bermusafirlah
untuk melihat kebesarannya
lantas berfikir dan bersyukur
diatas nikmat dan kurnianya
nilai harganya iman dan taqwa
bagi hamba yag setia

aq sakit~

Posted by izzati norizan at 6:10 AM 0 comments
sehari duo ni bkpo la aq sero supo nok makan ore jah...sakit otak jugok pk pasal nih..tp kalu aq xpk,sapo nok tlg pk solution utk mslh aq...aq xphm bkpo masih wujud muslimah atah dunio nih wak suko mkn dging sedaro dio sdiri...tidak belajar agama kah mereka??aq bkn nok tuduh mereka tp itu adelah hakihat..sakit nye hati bile kite tau ado ore kecek pasa kito hnya tuhan jah tau..semoge ALLAH membalas balik ape yg tlah mereka lakukan...YA ALLAH,AKU HANYA INSAN YANG LEMAH..bntu lah aq...aq amat terasa kesakitan dr ujian yg ENGKAU berikan...aq bersyukur kerana dgn ujian ini becoz this way  brought me to be a independent person...yess!!tq kepada pemakan daging manusia...dah la mung bagi pahala ko aq...
serabut lajok2 kalu pk pasa dunia...kad2,aq wak saloh..aq patot muhasabah diri aku baru aq buleh elak dari membesar2kan mslh..n skrg aq dah besarkan masalah aq....T_T

Tuesday, November 9, 2010

ok..let talk about my geng(DEXCHOQUE)

Posted by izzati norizan at 10:45 PM 5 comments
hari ni mud sy ingin menceritakan tentang DXCQ(geng terbaikkk)...

members: iez
               jun
               syu
               syi
               jun

group kami ditubuhkan ketika kami berada di form5..ini semua hasil idea syi...
n name group kami,idea dari spupu kak syu..kenape sy pgil syu kak??sebab die paling macet or old..hihi.maaf2...

bercerita tentang kami..kami selalu kongsi kegembiraan,kesedihan,kekecewaan,kejayaan n kesakitan bersama-sama..sy amat terharu skali dengan mereka...stiap kali sy rase down,diorg la tempat sy mengadu,bile saya bahgia mereka jugak tempat sy kongsi kebhgiaan itu...saya amat syg mereka...
inilah mereka....
ok,mase ni kitorg baru je abih spm...meme best giler2..enjoy habis,mase ni lah zaman kegemilangan kitorang...
ok la..nti sy akan tulis lg pasal diorg...xpuas ckap sal dxcq...tata

Monday, November 8, 2010

motor terchenta

Posted by izzati norizan at 8:40 PM 0 comments
sob3..amat sedey skali bile saya tengok gmbr nih...ni lah gambar 1st n last sy bersama motor yg terchenta..tu la,dlu2 sy xbg kasih syg scukupnye untuk beliau,skrg beliau pergi meninggalkan sy terkapai2 keseorangan di bus stop...tanpa beliau sy susah nak jalan2 ngan kawan2(dxcq) n susah nak g pejabat briged...saya amat benci kepada perampas motor sy nih..meme xdop otok la...kang aq sumpoh jd katak kea(bile saya marah sy akan menggunakan bahasa penghantar aq-mung..itu mnunjukkan sy benar2 marah...anyway,SELAMAT BERBAHAGIA la sayang ku bersama perampas mu itu...dan jangan dilupakan aq ini...

yg kesepian,
melatie

hai..

Posted by izzati norizan at 8:21 PM 0 comments
untuk permulaan nih..try luh jd dop...

Monday, November 29, 2010

jangan layan jangan tolak

Posted by izzati norizan at 6:43 AM 0 comments
meh adik2 ku sekalian..akak nak cerita pasal cinta(bajet suda macet la)...asyik2 sal cinta...di mana2 aja sih...kat fb,skola n everywhere talks abaut love,borink!...actually,a whole of the world taking about love(betul ka english ku?)bantai je la...
maybe cerita kisah hidup sy ni amat cliche skali...
.cinta antara sahabat sejati..
cinta yang xdapat kami halang.
.cinta itu yang membuatkan sy menangis tiap2malam..
kdg2 sampai xtido satu hari..
kdg2 sy ada terfikir..soo stupid when i`d cried bcoz of a man..
first love la kate kan..
n last kot...hihi

selepas sy mengetahui dia suka kan kawan sy(kwn2 yg usha)..sy memang amat sedih..sedih yang xterkata..
tapi sy xpercaya slagi sy xdengar dari mulut tuan nye sendiri...so,sy buat bodo je la....emmm,mls la plak nak smbung crite nih..esok la plak ea...ngatop seahhhh..

Friday, November 26, 2010

Hikmah kembara

Posted by izzati norizan at 8:27 AM 0 comments

hikmah kembara

Posted by izzati norizan at 8:24 AM 0 comments
Di sini kau berdiri
berpijak di bumi
menjunjung langit yang luas
Pernahkah kau berfikir
alam penuh rahsia
anugerah yang maha esa

(CHORUS)
Berjalan,bermusafirlah
melihat kebesaran tuhan
yang diciptakan untuk
mereka yang berfikir
dan bersyukur di atas nikmat
dan kurnianya
nilai harganya,iman dan taqwa
bagi hamba yang setia

Tiada beza warna,kulit atau rupa
yang ada hanya insan yang lemah
dengan satu tujuan mencari keredhaan
dan berbudi di bumi tuhan

Fikirkanlah..dimana arah kita
Renungilah..hikmah kembara
menuju kasih
buktikan cinta kita..
kepadanya..
ini kembara kita

Berjalan dan bermusafirlah
untuk melihat kebesarannya
lantas berfikir dan bersyukur
diatas nikmat dan kurnianya
nilai harganya iman dan taqwa
bagi hamba yag setia

aq sakit~

Posted by izzati norizan at 6:10 AM 0 comments
sehari duo ni bkpo la aq sero supo nok makan ore jah...sakit otak jugok pk pasal nih..tp kalu aq xpk,sapo nok tlg pk solution utk mslh aq...aq xphm bkpo masih wujud muslimah atah dunio nih wak suko mkn dging sedaro dio sdiri...tidak belajar agama kah mereka??aq bkn nok tuduh mereka tp itu adelah hakihat..sakit nye hati bile kite tau ado ore kecek pasa kito hnya tuhan jah tau..semoge ALLAH membalas balik ape yg tlah mereka lakukan...YA ALLAH,AKU HANYA INSAN YANG LEMAH..bntu lah aq...aq amat terasa kesakitan dr ujian yg ENGKAU berikan...aq bersyukur kerana dgn ujian ini becoz this way  brought me to be a independent person...yess!!tq kepada pemakan daging manusia...dah la mung bagi pahala ko aq...
serabut lajok2 kalu pk pasa dunia...kad2,aq wak saloh..aq patot muhasabah diri aku baru aq buleh elak dari membesar2kan mslh..n skrg aq dah besarkan masalah aq....T_T

Tuesday, November 9, 2010

ok..let talk about my geng(DEXCHOQUE)

Posted by izzati norizan at 10:45 PM 5 comments
hari ni mud sy ingin menceritakan tentang DXCQ(geng terbaikkk)...

members: iez
               jun
               syu
               syi
               jun

group kami ditubuhkan ketika kami berada di form5..ini semua hasil idea syi...
n name group kami,idea dari spupu kak syu..kenape sy pgil syu kak??sebab die paling macet or old..hihi.maaf2...

bercerita tentang kami..kami selalu kongsi kegembiraan,kesedihan,kekecewaan,kejayaan n kesakitan bersama-sama..sy amat terharu skali dengan mereka...stiap kali sy rase down,diorg la tempat sy mengadu,bile saya bahgia mereka jugak tempat sy kongsi kebhgiaan itu...saya amat syg mereka...
inilah mereka....
ok,mase ni kitorg baru je abih spm...meme best giler2..enjoy habis,mase ni lah zaman kegemilangan kitorang...
ok la..nti sy akan tulis lg pasal diorg...xpuas ckap sal dxcq...tata

Monday, November 8, 2010

motor terchenta

Posted by izzati norizan at 8:40 PM 0 comments
sob3..amat sedey skali bile saya tengok gmbr nih...ni lah gambar 1st n last sy bersama motor yg terchenta..tu la,dlu2 sy xbg kasih syg scukupnye untuk beliau,skrg beliau pergi meninggalkan sy terkapai2 keseorangan di bus stop...tanpa beliau sy susah nak jalan2 ngan kawan2(dxcq) n susah nak g pejabat briged...saya amat benci kepada perampas motor sy nih..meme xdop otok la...kang aq sumpoh jd katak kea(bile saya marah sy akan menggunakan bahasa penghantar aq-mung..itu mnunjukkan sy benar2 marah...anyway,SELAMAT BERBAHAGIA la sayang ku bersama perampas mu itu...dan jangan dilupakan aq ini...

yg kesepian,
melatie

hai..

Posted by izzati norizan at 8:21 PM 0 comments
untuk permulaan nih..try luh jd dop...
 

MELL bunga larangan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device