Saturday, February 19, 2011

dia dibius cinta(dia or aku)?o_O

Posted by izzati norizan at 9:04 AM

for YOU~i have lived all these days with my lips sealed but in my heart,the flame of love have always been burning for YOU,only for YOU.
Apa yang korang tau pasal cinta ye?aku sampai hari ni  tak tau ape makna cinta. Ade orang cakap kalo kita cinta kat sorang tuh kita akan sanggup melakukan apa saja. Betul ke? Macam xbest je? Single is better than couple la. Betul aku cakap ni. Aku memang xde pengalaman dalam cintan-cintun neh. Ape yang aku pernah dengar dari orang yang kapel maple nih selalu nye xelok sangat. Contoh, menangis siang malam bila si jantung hati menolak cintanya. And then, ambil keputusan bunuh diri sebab rasa macam diri xberharga la konon nye. Padahal dia xfikir ke sal mak bapak diorang? Kalo dia bunuh diri,sapa yang menanggung malu? Mak bapak diorang jugak. Yang tu ok lagi. Balasan akhirat lagi dasyat kot. Contohnye,kalo korang bunuh diri dengan cara terjun bangunan,di akhirat sana tidakkah korang takut kena berulang-ulang kali terjun bangunan?ish3, NAUZUBILLAH. So,tak payah la korang nak cari cinta tu. Nanti dia akan datang sendiri kat kita. Don’t worry la. Maybe korang sekarang akan rasa cam xlaku la n macam2 la lagi. Sebenarnye korang kena bersyukur sebab korang xperlu rasa suffer of love. Sakit doe. Korang yang tak pernah bercinta sebelum kahwin dikira a great person sebab korang mampu melawan perasaan korang. Jujur aku cakap, cinta lepas kahwin adalah paling nikmat. Ye la, kalo korang nak buat ape-ape ke,sentuh2 ke, xde nye berdosa. Dapat pahala ade la..huhu(out of story). Bagi yang tengah berada di awangan and terapung-apung dek dibuai cinta sebelum nikah tu, sedarlah.. korang bukan mencintai si dia tuh. Korang sebenarnya hanya ingin memiliki si dia sahaja. korang nak marah? Suka ati aku la nak cakap ape. Ni entry aku.huahuahua..xde la, aku cakap yang biase berlaku. Ni pandangan aku je. Aku sebenarnya menyampah betul kalu nampak pompuan yang pakai tudung(islam) tapi berpegangan tangan dengan mamat mane entah. Kalo yang dah jadi laki bini, aku no hal je. Lantak diorang la sebab diorang dah halal. Aku bukan jeles tapi nampak sangat korang nak menunjukkan yang korang tu jahil pasal agama. Walaupom aku xhebat sangat dalam bab2 agama, aku masih tahu hukum bersentuhan dengan bukan mahram tuh HARAM! So,korang fikir2 la sendiri ye sebab korang yang kena tanggung dosa.
Sebenarnya, ni kata hati aku sebelum aku diuji dengan cinta. Lepas aku rasa apa itu cinta baru aku tahu kenapa korang buat semua ni. Tapi aku tetap pertahankan prinsip ku. Cinta dan mahkota ku hanya untuk insan yang benar-benar ikhlas memiliki cinta ku dan ingin membawa ku bersamanya ke alam syurga. Memang benar, aku pernah tergugat kerana cinta tapi aku paksakan diri ku untuk berdiam(akuperasanbagus).haha.. Jika takdir telah tertulis bahawa dia milikku, dia akan jadi millikku. 

2 comments:

Junainah on February 25, 2011 at 9:05 PM said...

masyaAllah, woww i like it. teruskan menulis, izzati! hehe

izzati norizan on February 27, 2011 at 4:19 AM said...

alhamdulillah..satu penghargaan bila ada org suka artikel saya>artikel ke?huhu..terima kasih banyak2.

Saturday, February 19, 2011

dia dibius cinta(dia or aku)?o_O

Posted by izzati norizan at 9:04 AM

for YOU~i have lived all these days with my lips sealed but in my heart,the flame of love have always been burning for YOU,only for YOU.
Apa yang korang tau pasal cinta ye?aku sampai hari ni  tak tau ape makna cinta. Ade orang cakap kalo kita cinta kat sorang tuh kita akan sanggup melakukan apa saja. Betul ke? Macam xbest je? Single is better than couple la. Betul aku cakap ni. Aku memang xde pengalaman dalam cintan-cintun neh. Ape yang aku pernah dengar dari orang yang kapel maple nih selalu nye xelok sangat. Contoh, menangis siang malam bila si jantung hati menolak cintanya. And then, ambil keputusan bunuh diri sebab rasa macam diri xberharga la konon nye. Padahal dia xfikir ke sal mak bapak diorang? Kalo dia bunuh diri,sapa yang menanggung malu? Mak bapak diorang jugak. Yang tu ok lagi. Balasan akhirat lagi dasyat kot. Contohnye,kalo korang bunuh diri dengan cara terjun bangunan,di akhirat sana tidakkah korang takut kena berulang-ulang kali terjun bangunan?ish3, NAUZUBILLAH. So,tak payah la korang nak cari cinta tu. Nanti dia akan datang sendiri kat kita. Don’t worry la. Maybe korang sekarang akan rasa cam xlaku la n macam2 la lagi. Sebenarnye korang kena bersyukur sebab korang xperlu rasa suffer of love. Sakit doe. Korang yang tak pernah bercinta sebelum kahwin dikira a great person sebab korang mampu melawan perasaan korang. Jujur aku cakap, cinta lepas kahwin adalah paling nikmat. Ye la, kalo korang nak buat ape-ape ke,sentuh2 ke, xde nye berdosa. Dapat pahala ade la..huhu(out of story). Bagi yang tengah berada di awangan and terapung-apung dek dibuai cinta sebelum nikah tu, sedarlah.. korang bukan mencintai si dia tuh. Korang sebenarnya hanya ingin memiliki si dia sahaja. korang nak marah? Suka ati aku la nak cakap ape. Ni entry aku.huahuahua..xde la, aku cakap yang biase berlaku. Ni pandangan aku je. Aku sebenarnya menyampah betul kalu nampak pompuan yang pakai tudung(islam) tapi berpegangan tangan dengan mamat mane entah. Kalo yang dah jadi laki bini, aku no hal je. Lantak diorang la sebab diorang dah halal. Aku bukan jeles tapi nampak sangat korang nak menunjukkan yang korang tu jahil pasal agama. Walaupom aku xhebat sangat dalam bab2 agama, aku masih tahu hukum bersentuhan dengan bukan mahram tuh HARAM! So,korang fikir2 la sendiri ye sebab korang yang kena tanggung dosa.
Sebenarnya, ni kata hati aku sebelum aku diuji dengan cinta. Lepas aku rasa apa itu cinta baru aku tahu kenapa korang buat semua ni. Tapi aku tetap pertahankan prinsip ku. Cinta dan mahkota ku hanya untuk insan yang benar-benar ikhlas memiliki cinta ku dan ingin membawa ku bersamanya ke alam syurga. Memang benar, aku pernah tergugat kerana cinta tapi aku paksakan diri ku untuk berdiam(akuperasanbagus).haha.. Jika takdir telah tertulis bahawa dia milikku, dia akan jadi millikku. 

2 comments on "dia dibius cinta(dia or aku)?o_O"

Junainah on February 25, 2011 at 9:05 PM said...

masyaAllah, woww i like it. teruskan menulis, izzati! hehe

izzati norizan on February 27, 2011 at 4:19 AM said...

alhamdulillah..satu penghargaan bila ada org suka artikel saya>artikel ke?huhu..terima kasih banyak2.

 

MELL bunga larangan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device